Express SM

Bottenfärg eller inte

0
0

Tänkte ge mig på botten på min express och ta bort all gammal bottenfärg som smetats på under alla år. Vad man hör mer och mer nu så verkar det funka att skippa bottenfärgen helt och tvätta av botten några gånger per säsong istället. Antingen i hamnens borsttvätt (vilket inte finns någon här på Åland) eller de andra alternativen: dyka med svamp o borste, tillfälligt lyfta eller skrubba med “Scrubbis”.

Har någon erfarenhet av att inte använda bottenfärg? Då menar jag inte dem som lyfter upp sin båt efter varje kvällskapp och liknande. Hur ofta bör man skrubba i så fall om man bor på ostkusten. Jag behåller naturligtvis epoxybehandlingen som tätskikt.

  • You must to post comments
0
0

Hej Jeppe!

Jag har tyvärr inget svar på din frågeställning, men kan meddela att jag delar den då jag också funderar på att köra gelcoatrent nästa år (med några lyft, men framförallt (kanske) Scrubbis och snorkeltvätt.

Stenholm, har ju kört gelcoatrent denna säsongen i Halmstad, kanske kan komma med en liten rapport?

Vore intressant och höra Grottes erfarenheter också…

Båda båtarna ligger ju visserligen på västkusten, men ändå 😉

// Mats
_____/)___SWE178.SE

  • You must to post comments
0
0

Låter som att kan de i Halmstad så kan väl vi ö-bor i Östersjön klara det också :-)

Jag väntar på att min lokala färgaffär skall få hem “Owatrol Marine Strip” som jag beställt. Ska se om det underlättar slitgörat något.

 

  • You must to post comments
0
0

Hej

 

Jo vi kör gelcoat rent och lyfter båten. Vid ett tillfälle i somras i augusti blev den dock liggande i under 3-4 veckor vid Bohus Malmön. Alltså Västkusten. Det var då ett grön/ brunt tunt klegglager som med hjälp av en högtrycks tvätt sköljdes av.

No problem. Vi ses i Båstad!

  • You must to post comments
0
0

Nu är jag övertygad om att segla miljövänligt.

Dax att börja avlägsna bottenfärgen. Jag köpte några flaskor Owatrol Marine Strip. Måste säga att jag blev förvånad hur effektivt det var. I varje fall vid ca 15C.

Här testar jag på rodret…

Jeppe SWE/FIN 515

  • You must to post comments
Showing 4 results
Your Answer
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Spamfilter*

Webmaster: Daniel Stenholm