Express SM

Bottenfärgselände

0
0

Jobbar med att få bort bottenfärgen. 4 lager. Prövat Lefants färg borrtagning med tveksamt resultat. Inte alls som i instruktionsfilmen :-)  Jag tycker att Kaustiksoda verkar vådligt.

Några tips?

  • You must to post comments
0
0

Jag har skrapat och slipat mitt skrov gelcoat-rent i vinter. Jag tycker att det helt klart fungerade bäst med en hederlig målarskrapa, som man vässar ofta med hjälp av en vinkelslip liggande till hands (glöm inte skyddsglasögon). De sista resterna slipade jag bort med en luftdriven rondellslipmaskin. Visserligen blev det på några få skador i gelcoaten på sina ställen, men jag skall epoxibehandla hela undervattenskroppen så jag åker ändå på att våtslipa upp en ny fin yta utanpå epoxifärgen, och VC17 lagret…

Mvh // Mats

_____/)___swe178.se

 

  • You must to post comments
0
0

För några år sedan tog jag bort en mjuk polerande färg med kaustiksoda i tapetklister som fick dra någon timma med efterföljande högtryckstvätt. Varning – det kan stänka på båtar bredvid och kaustiksoda är starkt frätande. Det är lämpligt att använda T-racer (altantvättmunstycke) på högtryckstvätten. Efterjustering med thinner och trasa. Jag försökte samma sak i år med en hård färg – det gick inte alls. Å andra sidan satt den ju fast så jag bara våtslipade den och målade på ny färg efter det.

//Bosse

  • You must to post comments
Showing 2 results
Your Answer
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Spamfilter*

Webmaster: Daniel Stenholm