Skärmklipp 2015-01-30 22.26.39

Välkomna till årets kappseglingar för Expresser i Stockholm. Vår ambition är att så många som möjligt ska deltaga så ofta som möjligt. Vi vill aktivera de redan frälsta, er som har seglat Express förut och framför allt er yngre som funderar på att börja kappsegla Sveriges roligaste entypsklass för kölbåtar.

Kappseglingskalendern ser ut som följande 2015:

9 maj LIDINGÖ RUNT LSS
16-17 maj SALTSJÖBADSREGATTAN KSSS
VÅR / HÖST WEDNESDAY SAILORS* KSSS
6-8 augusti SM I EXPRESS KSSS
19 sept HÖSTCUPEN* KSSS
26-27 sept OKTOBERPOKALEN SUNE CARLSSON

Poängberäkning
Dina 3 bästa regattor för säsongen räknas. Varje regatta ger lika många poäng som det är deltagare på regattan till den som vinner. Och sedan i fallande skala ned till sista platsen som ger 1 poäng.

Om två båtar hamnar på samma poäng efter alla regattor avgör placeringen i Oktoberpokalen placeringen dem emellan.

Dessutom ger Oktoberpokalen dubbla poäng!!!
Första priset i Stockholm Cup är ett avdammat fint gammalt vandringspris.

Anmälan
Ni anmäler er till respektive kappsegling som vanligt till arrangerande klubb. När det gäller Sune Carlsson så görs anmälan och betalningen till Staffan Hallberg för att underlätta administrationen för Sune.
Mycket av informationen inför regattorna och resultatredovisningen kommer att ske på vår Facebooksida Stockholm expresseglare. Gilla gärna den om ni inte redan gör det. Facebooksidan kan också fungera som gastbank. Den som saknar gast och den som saknar båt kan hitta varandra där.

* Wednesday Sailors är våra onsdagsseglingar (Se separat inbjudan) som avser 5 onsdagar på våren och 3 på hösten samt finalen på Höstcupen.

Nu hissar vi seglen!
/ Stockholm Expresseglare Staffan Hallberg 0708-669700

Stockholm Cup 2015

Stockholm Cup 2015

Lämna ett svar