Seglarveckan-2016-Overview1

(Karta i PDF)

SM i Båstad närmar sig med stormsteg. Här kommer nu en del praktisk information som kan vara bra att veta inför er ankomst.

Medlemsskap i Expressförbundet
Först och främst, för att få vara med i SM måste alla i besättningen vara med i Expressförbundet. Medlemskap görs på vår hemsida på https://www.expresseglare.se/bli-medlem/. Medlemskap för hela besättningen kostar 700 kr och betalas in via Postgiro till 48123-4. Betala ert medlemskap så snart som möjligt så underlättar det för oss.

Sjösättning och upptagning
Sjösättning sker på hamnplan i Båstad, kranen är igång mån-ons kl 9-12, 15-19. Se karta. Om ni inte i er anmälan till SM angivit när ni tänkt sjösätta så meddela Hans Ramne detta (+46 70 818 99 19 eller hramne@me.com) för bästa logistik.

För sjösättning före måndag 1/8 behöver ni kontakta Hans Ramne (+46 70 818 99 19 eller hramne@me.com) för att boka tid (tilläggsavgift 500 kr +moms). Det kommer att finnas en kran för sjösättning/upptagning och två stycken mastkranar. En av mastkranarna finns längst ut på vågbrytaren där det står ”Trailer” på kartan ovan.

Upptagning sker på lördagen efter racen under begränsad tid och under söndagen. Givetvis prioriterar vi våra långväga gäster vid upptagningen så att de får ta upp först.

Båtarna förtöjs i yttre hamnen (Det finns akterförtöjningar från botten och in till bryggan).

Det kommer att vara mycket folk i Båstad denna vecka så det kan vara trångt att ta sig fram med bil. Bilparkering finns i anslutning till hamnen. Parkeringstillstånd finns att köpa i Race Office. Släpvagnarna ska parkeras på området Österrike, se karta.

Följa tävlingarna
Tävlingarna kommer att ske strax utanför Kallbadhuset, se karta. Vi kommer att använda oss av TracTrac:s livetracking och det kommer dessutom att finnas en storbildsskärm ovanpå Race Office så besökare kan följa racen.

Registrering och arrangemang
Registrering görs i Race Office, se karta. Invägning görs onsdag em/kväll i BBSS klubbhus (benämnt ”Funktionärer” på kartan). Maxvikten på besättningen är enligt klassregeln 385 kg.

Invigningen är onsdag kväll kl 19:00. Det bjuds på öl med tilltugg. Plats meddelas vid ankomstregistrering.

Vi har After Sail onsdag – lördag mellan kl 17-19. Plats meddelas vid ankomstregistreringen.

Regattamiddagen är på Pepe’s Loft fredagen kl 19:00. Biljetter köps i Race Office, 295kr. Betalning görs via kort och Swish. Anhöriga är självklart välkomna på regattamiddagen.

Tävlingslicens
Svenska Seglarförbundet har i år infört en tävlingslicens för att få kappsegla på nationell eller internationell nivå i Sverige (tex. SM). Detta innebär att den ansvariga personen ombord på båten måste ha en tävlingslicens under SM. En licens tecknar man på Seglarförbundets hemsida och kostar 300 kr om man vill ha för ett helt år, eller 150 kr om man endast vill ha för en specifik tävling, tex. SM.

Läs mer och teckna tävlingslicens på http://shop.svensksegling.se/sv/articles/20/teckna-licenser

Övrigt
Det finns lunchpaket från 24Hour Meals att köpa för 50 kr att ta med ut på havet.

GPSerna för tracking hämtas varje morgon vid Race Office och lämnas in varje dag när seglingarna är slut.

Håll koll på Expresseglarnas Facebooksida för senaste nytt innan och under SM.

Låt oss alla göra detta till det bästa SM:et någonsin! 🙂

Praktisk information kring SM i Båstad

Lämna ett svar