at0x5453
Foto: Patric Winbo

Sveriges Expresseglare är stolta över att kunna presentera att de Nordiska Mästerskapen i Express kommer att genomföras i Båstad under 2017, med Sailing Båstad som arrangör. Det är under Seglarveckan i Båstad vecka 31 som Nordiska Mästerskapen kommer att avgöras med kappseglingar torsdag till lördag den 3-5 augusti 2017. Arrangemanget gör att 2017 kommer att bli ett fullspäckat år i Expressklassen där Svenska Mästerskapen kommer att avgöras vecka 24 i Örnsköldsvik och alltså Nordiska Mästerskapen vecka 31 i Båstad.

I pittoreska Båstad har arrangörerna Sailing Båstad under de senaste sju åren arrangerat många stora arrangemang, från EM i Drake och VM i Farr 30 till Junior-SM, som under 2015 lockade 525 seglare i 10 olika klasser.

Expressklassen har ända sedan dess födelse 1979 varit en av Sveriges och Nordens största kölbåtsklasser som årligen lockar många båtar till mästerskapen. Under Nordiska Mästerskapen i Oslo 2014 var det hela 110 båtar på startlinjen, och det samlas stora entypsfält även i Danmark, Tyskland och Finland.

– Tack vare att Båstad ligger bra till geografiskt med nära till både Norge och Danmark, samt dessutom lättillgängligt utmed motorvägen, hoppas vi kunna locka många båtar från hela Norden och även Tyskland. Under 2016 seglades SM i Båstad, vilket var ett mycket uppskattat arrangemang bland seglarna, både på land med fantastisk logistik vid upp- och isättning och fina aktiviteter, men även på havet med bra banor nära land, säger Daniel Stenholm, ansvarig för Nordiska Mästerskapen från Sveriges Expresseglare.

– Vi var med och seglade SM 2016 i Båstad och tycker att det var ett toppenarrangemang! Förutom att vi under 2017 seglar SM i Örnsköldsvik kommer vi givetvis tillbaka och seglar ett Nordiskt Mästerskap i Båstad, och hoppas att det kommer många bra seglare från hela Norden som vi får mäta oss mot, säger Michael Collberg från Mariestad som i Båstad 2016 vann sitt elfte SM-guld i Expressklassen.

– Båstad är en fantastisk seglingsarena med närhet till allt. Seglingsområdet ligger precis utanför hamnen och Laholmsbukten kan bjuda på spännande vindar och stora vågor, vilket vi fick se under Express SM 2016. Vi tycker att det ska bli fantastiskt roligt att få Nordens största kölbåtsklass till oss och vi ska se till att detta blir det bästa Nordiska Mästerskapet i Express någonsin, berättar Pekko Svensson, projektledare från Sailing Båstad.

För mer information, kontakta Daniel Stenholm (070-6305848, daniel@expresseglare.se) Svenska Expressförbundet, Pekko Svensson (0706-478047, pekko@sailingbastad.se) eller Hans Ramne (0708-189919, hramne@me.com) Sailing Båstad.

Nordiska Mästerskapen i Express till Båstad 2017

Lämna ett svar