Det Nordiska Mästerskapet 2017 hölls i Båstad under v 31. Tidigare under sommaren hade Michael Collberg med besättning vunnit SM i Örnsköldsvik med minsta möjliga marginal, men de var storfavoriter till att ta hem även NoM.

Torsdagen var en grå och regnig dag. Vinden låg på runt 4-6 m/s och det var Collberg & co som direkt visade vart skåpet ska stå med serien 1, 1, 3.

Fredagen var betydligt blåsigare, ca 8-10 m/s, men med mindre regn. Collberg var omutliga med serien 1, 1, 1 för dagen och var i stor ledning. Tyvärr drabbades SWE 468 Kokaburra för mastbrott då de hakade ihop med en H-båt, som seglade SM på samma bana och kom för babord.

Lördagen började också blåsigt. Seglingsledningen tog beslutet att skjuta upp starten och skulle fatta beslut kl 13. Och klockan 13 ansågs vinden ha minskat så första start drogs i gång kl 14. Och återigen var Collberg omutliga med en förstaplats. De kunde då kosta på sig att segla in i hamn igen då segern i Nordiska Mästerskapet redan var säkrat!

Vinnare SWE 2012 ”Svetsbolaget” med Michael Collberg, Per Åhlby, Ulf Larsson och Klas Andersson.
Andra pris DEN 225 ”BRANDT” Morten Arndal, Dennis Petersen, Anette B. Hansen, Louise Prahm, Dennis Hansen
Tredje pris: DEN271 ”Ilskov & Partnere” Hans Christian Erbs, Hans Frederik Klint, Mikkel Hagelskær Ebbesen, Mathias Degn Pedersen, Mathias Skovby

Fullständigt resultat kan ses på http://sailingbastad.se/e2017.htm

Snygga bilder från Max Larsson.

Collberg vann Nordiska Mästerskapen

Lämna ett svar