Säsongen började med ett träningsläger i Söråker strax utanför Timrå. Vi var fyra båtar som hade två riktigt fina dagar på havet.  För att toppa formen inför SM bestämde vi att köra ett fyradagars träningsläger/för-SM i Örnsköldsvik två veckor innan SM. 12 båtar deltog och vi kunde genomföra många seglingar både på Öviksfjärden och längre ut till havs.

Den 15 juni gick sedan den första varningssignalen för det nordligaste SM:et genom tiderna. Ulvön bjöd på bra väder och fältet bestod av 31 förväntansfulla Expressbesättningar. Vi var 14 båtar bördiga från Norrland som kämpade väl. SM blev en trevlig tillställning, två profiler från ön Boa och Ruben, underhöll och styrde upp landaktiviteterna. Det luktade surströmming, vädret var kanon och Schander och company fixade perfekta seglingar. Vi var dessutom ytterst nära att få en Norrlandsbåt som vinnare av SM men icke, Collberg säkrade guldet i den sista seglingen. Skumpan slutade på en hedrande andraplats och Tvålen på en fin tredjeplats.

Den 14 juli slängs Olle, skeppare på Seaflex, i vattnet från Ulvökajen. Seaflex har då vunnit Norrlandsmästerskapet i Expressegling. Glädje är stor som den ska vara när man vunnit det största som går att vinna i Norrland.

Willy X och Seaflex representerade sedan Norrland i ett blåsigt Nordiskt mästerskapet i Båstad.

Vill tacka alla som gjort säsongen för Express 2017 möjlig. Vi har nog aldrig sett så många Expresser på de norrländska vattnen och aldrig har vi varit så nära att kora en Norrlandsbåt som SM-vinnare. Nu laddar vi för 2018. Det blir ett avslutande träningsläger i september i Örnsköldsvik och mest troligt kommer vi se några Norrlänningar på startlinjen på Oktoberpokalen men efter det lägger sig isen.

Vi ses!

Martin Rubing

En bra säsong för Norrlandsexpresserna

Lämna ett svar