Fr.v Ulf Larsson, Klas Andersson, Per Åhlby och Michael Collberg

 

Årets SM i Express lockade 20 båtar till startlinjen i Nynäshamn.

Med en fullständigt lysande serie på 1-1-1-1-1-1-1-DNS vann Expresslegenden Michael Collberg med SWE 2012 Svetsbolaget årets SM helt överlägset. De behövde inte ens segla sista racet. Stort grattis till Mariestadsseglarens 13:e SM-guld i Express (om vi räknat rätt). Det är dessutom Collbergs tredje raka guld och sjätte guld sedan 2010. Mycket imponerande! Michaels första SM-guld tog han redan 1987 i Sandhamn, det är 31 år sedan!

Marcus Sundgren, Tomas Jonsson, Owe Andersson och Olle Heimersson

 

Efter Collberg i resultatlistan visade det sig att Norrlandsseglarna fått upp farten. Tvåa blev Expressförbundets ordförande Olle Heimersson från Umeå SS på SWE 573 Seaflex och trea Hobbe Wärnegård från Runmarö YC på SWE 633 Viktoria, endast en poäng efter Heimersson.

Fr. v. Elin Sevedag, Simon Alm, Arne K Larssen, Halvor Svendsen och Morten Gulliksen

 

På fjärde plats hittar vi den eviga Expresslegendaren Arne K Larssen, 79 år ung, med SWE 2010 Regatta.nu.

Arne fick även till en segerintervju med Collberg, där de dessutom promotar nästa års stora mästerskap, kombinerade SM och Nordiska Mästerskapen i Båstad under vecka 31. Det blir dessutom Expressens 40-årsjubileum (och Arnes 80-årsjubileum) så vi hoppas på många deltagare på startlinjen. Det har redan ryktats om att en och annan gammal Expressräv ska damma av sina båtar och ställa upp i Båstad…

 

Kolla även in Max Koszelas videos från race 4, 7 och 8.

Stort tack till Nynäshamns Segelsällskap som stått för årets jättefina arrangemang!

Fullständig resultatlista finns på https://www.sailwave.com/results/Smaragd%20Express%20SM%202018.htm.

För er som är intresserade av resultaten i alla SM-tävlingar som genomförts har Tangosailing.nu en alldeles utmärkt sammanställning på https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NOBEw227pwvx1KORdXv_KRbm4u67DcwArTbpWpSmvj0/edit#gid=36

Collberg vann SM i Nynäshamn

Lämna ett svar