Express SM

GRÖNT LJUS FÖR EXPRESS SM 2020

Det blir SM i Express på Trälhavet utanför Åkersberga den 28-30 augusti!

Efter hopp och förtvivlan har vi äntligen fått grönt ljus från SSF att arrangera ett SM i Express 2020. Det kommer att ske med största respekt för att vi fortfarande har en allvarlig pandemi i Sverige. Därför kommer vi anpassa seglingarna efter de förutsättningar som råder. Just nu gäller att vi får vara max 10 båtar på kappseglingsbanan samtidigt. Vi ser inte detta som något problem. Tvärtom. Vi kommer att arrangera tävlingen uppdelade i en grundomgång i ett antal race där vi roterar deltagandet. Och sedan ett slutspel med guld, silver och brons finaler med dubbla poäng på spel. Precis som i OS!

Det här möjliggörs av att vi har vår brygga bara 100 meter från tänkta startområdet. De båtar som inte ska tävla seglar in till bryggan och väntar på sitt nästa race. Trälhavet är inte så stort så det kommer att vara möjligt att följa seglingarna även från land. Det kommer att bli spännande och dramatiskt och det gäller att segla jämnt och bra mot olika båtar i varje race.

Vi kommer att sjösätta och ta upp våra båtar på TBK varvet som ligger i Tunaviken. Det är bara ca 900 meter till kappseglingsbryggan därifrån.

Nu behöver vi din anmälan. NU. Vänta inte till efter semestern. Då blir det inget SM. Anmäl er NU. TBK måste kunna planera bästa möjliga förutsättningar för oss. De behöver besked på hur många vi blir. Anmälan ligger nu öppen på Sailarena

Om SM inte blir av betalas hela startavgiften tillbaka.

Nu kör vi. Peppa gärna andra expresseglare att hänga på. Det kommer att bli ett roligt och annorlunda SM. 

På en båtlängds avstånd

Staffan SWE 528 Hallberg Co

No comments yet.

Lämna ett svar

Webmaster: Daniel Stenholm