Äntligen är det dags för Express SM i södra Sverige. Efter att Express SM de senaste åren har avgjorts i Stockholm, på västkusten och i Norrland är det nu äntligen dags för Blekinge.

– VI hoppas att fem Expresser i regionen kommer att deltaga på SM, berättar Lennart Johansson-Ax, kappseglingsansvarig på Karlshamns SS. 

Expressklassen har varit uppvaktade av inte mindre än fyra klubbar med seriösa anbud på att få arrangera SM i Express 2021. Valet föll på Karlshamn av flera viktiga anledningar. Kappseglingsförutsättningarna är perfekta med alternativa seglingsområden beroende på vindstyrkan. Hamnen är komplett med enkel sjösättning och närhet till bryggor. Engagemanget är högt och klubben planerar fina arrangemang och aktiviteter för såväl seglare som anhöriga. Och det är nära till Danmark och Tyskland för internationella deltagare.

Tyvärr råder det i skrivande stund fortfarande en osäkerhet om hur Covid 19 eventuellt kommer att påverka arrangemangen. – Vi kommer att anpassa verksamheten till rådande riktlinjer för att kunna säkerställa en helt smittsäker regatta, säger Lennart Johansson-Ax.

Datum för seglingarna blir 3 – 5 september. På torsdagen före Express SM arrangeras en sprintregatta om fyra korta seglingar på eftermiddagen. Alla seglingarna räknas och vinnaren av sprintregattan får mottaga ett enklare pris. Ingen extra startavgift för deltagande på sprintregattan. Efter seglingarna På fredagen håller Expressförbundet sitt årsmöte. Tid och plats anslås vid klubbhuset. Ta chansen och gör din röst hörd på hur vi som förbund ska kunna bli ännu bättre framöver.

På lördagen planerar Karlshamns SS en härlig regattamiddag. Inbjudan till denna kommer separat.

Själva SM seglingarna avgörs fredag till söndag. Vi planerar totalt 9 seglingar. Söndagens seglingar avgörs i en silver och en guldgrupp för att skapa lite dramatik inför finaldagen.

Möjligheten att anmäla sig till Express SM ligger redan uppe på Sailarena. Snälla gör din anmälan så snart som möjligt. Det är viktigt att anmäla sig tidigt för att visa andra seglare att det kommer bli en regatta med många båtar vilket förhoppningsvis lockar än fler seglare att deltaga. Tänk på att även boka boendet så snart som möjligt.

Vi siktar på minst 20 startande båtar och hoppas på att titelförsvarande Movin i SWE 700 kommer till Karlshamn och utmanas bland annat av Sveriges genom tiderna bästa Expresseglare Michael Collberg med sin duktiga besättning på SWE 2012.

Väl mött i Karlshamn och SM i Express 2021.

Expressförbundet

SM i Express i Karlshamn 2021

Lämna ett svar