Vänersborg SS är glada att kunna bjuda in till SM seglingarna 2022 i
Express. Under ledning av Henrik Stålheim pågår nu förberedelserna för fullt inför seglingarna 1- 4 september 2022.


Även 2022 kommer det att genomföras en sprintregatta dagen innan SM drar igång. Ett bra tillfälle för att trimma ihop besättningarna. Själva SM kommer att bestå av nio seglingar som tidigare år. Vänersborg är en mysig mindre stad med hamnen precis vid stadskärnan. Det kommer att vara nära till allt och Vänersborg Segelsällskap är redan i full gång med förberedelserna. Vi hoppas att bli minst 20 båtar även 2022 trots att några trotjänare i klassen som Seaflex i Norrland och Kokaburra från Stockholm har lagt seglarskorna på hyllan. Tråkigt då båda skepparna har varit drivande i klassen och lagt ned mycket uppskattat arbete för oss Expresseglare. Tack för det grabbar.

Däremot har SWE 2002 Kingston lovat att försöka försvara sitt SM-guld och vi hoppas att Collberg med besättning i SWE 2015 Svetsbolaget kommer revanschsugna på sina hemmavatten. Samtidigt tillkommer det några nya båtar från Vänern och det ryktas även om några nya båtar från Stockholm. Det kommer att bli regionala regattor under våren 2022 i våra fyra regioner Syd, Väst, Öst och Norr. Seglingarna kommer att gå under namnet Guldbiljetten och det kommer att vara gratis att deltaga. Vinnarna i varje regatta får en Guldbiljett till att deltaga gratis även på SM 2022. Mer om Guldbiljetten i kommande artikel.


Så här skriver Henrik Stålheim om SM seglingarna 2022:

Express SM i Vänersborg 1-4 /9 2022.
Vi Vänersborgs segelsällskap har fått nöjet och äran att stå för värdskapet för 2022 års Svenska mästerskap i Express den 1-4 september. Inspirerade av det fantastiska arrangemang som Karlshamns Segelsällskap bjöd oss expresseglare på både till sjöss och på land så är vi ordentligt taggade inför uppgiften.

Vi arbetar hårt för att få med så många båtar som möjligt från Vänern och västra Sverige. Minst en ny båt kommer från Vänersborg. Vi hoppas att kunna få ihop uppåt tio båtar härifrån Västra Sverige och välkomnar er i de tre andra regionerna och hoppas ni ska få med minst lika många. Inbjudan och mer information kommer under våren 2022. Vill ni har mer information så kan ni maila undertecknad.
MVH
SWE 290
Henrik Stålheim
henrik.stalheim@gmail.com

Härligt säger vi i Expressförbundet! Boka in i kalendrarna den 1-4 september redan nu! 🙂

SM i EXPRESS 2022 i Vänersborg

Lämna ett svar