Express SM

GULDBILJETTEN 2022

Nu bjuder Svenska Expressförbundet alla Expresseglare på en gratis
regional regatta 2022. Vinnaren av respektive regatta vinner en
Guldbiljett till Express SM i Vänersborg 1-4 september 2022.

I ambitionen att få fler att kappsegla sin Express bjuder Expressförbundet in till Guldbiljetten 2022. Vi seglar i fyra regionala regattor, i Syd, Väst, Öst och Norr, om var sin Guldbiljett till SM i Vänersborg 2022. Det är gratis att deltaga i seglingarna så ta nu till vara på chansen att kappsegla din Express 2022.

Så här ser tävlingskalendern för Guldbiljetten ut:

28-29 maj region SYD på Råå, anmälan till Anna Engström froken_obstinat@hotmail.com.
Sponsor: UK Sailmakers

4-5 juni region VÄST i Kristinehamn, anmälan på Sailarena, Picasso Cup 2022.
Sponsor: Liros Ropes.

4-5 juni region NORR i Örnsköldsvik, anmälan till Oscar Jansson
oscar.janson2@hotmail.com
Sponsor: North Sails

18-19 juni region ÖST i Saltsjöbaden, anmälan till Jonas Håkansson
hakanson.jonas@gmail.com
Sponsor: Happy Yachting

Ta gärna kontakt med er lokala tävlingsledare för mer information om seglingarna. Målsättningen är att samla 10 båtar till respektive region. Det vore häftigt om vi lyckades med målsättningen och att vi skulle kunna bli över 20 båtar på SM i Vänersborg.

Guldbiljetten är möjlig tack vare våra fyra sponsorer North Sails, LirosRopes, Happy Yachting och UK Sailmakers. De är värdar för var sin regatta. Man får självklart vara med på flera av seglingarna om man vill. Har vi tur så kanske sponsorn finns på plats med tips och information och ett eventuellt prisbord. Men mer om det kommer er lokala representant att informera om.

Det kommer alltså att vara GRATIS att deltaga på dessa seglingar. Det enda vi ber om är att ni ska göra er anmälan så tidigt som möjligt. Det är otroligt uppskattat och förhoppningsvis inspirerar det till att fler väljer att kappsegla med sin Express. För de som är intresserade kommer vi att ha ett eftersnack på bryggan båda seglingsdagarna om ni vill passa på att fråga de mer rutinerade Expresseglarna om råd när det gäller trimtips, båthantering och båtmeck. Vi hoppas att vi kan locka både elitseglare och nya besättningar till regattorna så det alltid ska finnas någon jämbördig att tampas med på banan.

I övrigt så har vi på förbundet köpt in egna rundningsmärken och flaggor för att kunna arrangera egna lokala kappseglingar så enkelt och smidigt som möjligt. Hör av er till förbundet så lånar vi gärna ut dessa om ni vill ordna en egen kappsegling.

Jag hoppas att år 2022 blir ett riktigt bra år för oss Expresseglare.

Ordförande
Staffan Hallberg

No comments yet.

Lämna ett svar

Webmaster: Daniel Stenholm