Expressklassen, som växer både internationellt och nationellt, tar ett steg ytterligare framåt och engagerar den fyrfaldige svenska mästaren Sten Bergqvist, som går in och blir klasstränare i Expressklassen.
-Min tanke är att försöka hjälpa både nya och mer etablerade team med att hitta både nya grepp och finslipa teknik på kappseglingsbanan. Dessutom är det många nya unga seglare på väg in i klassen från exempelvis E-jolle, och dessa seglare behöver lite extra stöd i att hitta sina roller i en kölbåt och hjälp med besättningsarbetet. Som tränare i E-jolleförbundet har jag ju redan en koppling till dessa tjejer och killar vilket självklart förenklar.
Det skall bli så kul att åter igen vara aktiv i Expressklassen berättar Sten Bergqvist.

Anders Larzon på SSF har lovat att stötta ekonomiskt för delar av klasstränarens kostnader, då främst när ungdomar är med på träningen. Kostnaderna kan komma att variera beroende på plats, boende och tillgång på följebåtar.

Först ut blir en träningshelg blir Marstrand den 7-8 juni. Skriv in detta i era almanackor redan nu. Mer information och anmälning till denna träningshelg kommer längre fram när vi fått klart med alla detaljer.

Vill ni arrangera ett träningsläger med hjälp av klasstränaren Sten Bergqvist, kontakta Stefan Falkenberg 0707-947125 stefan@sfpbygg.se

 

Intresseanmälan görs via formuläret nedan.

Fyrfaldiga mästaren Sten Bergqvist blir klasstränare i Expressklassen

Lämna ett svar