Under årsmötet som hölls i Båstad under Nordiska Mästerskapet valdes Olle Heimersson som ny ordförande i Sveriges Expresseglare. Olle har varit Expresseglare sedan lång tid och seglar på SWE 573 Seaflex. Varmt välkommen till styrelsen!
För att även de som inte redan vet vem han är ska lära känna honom lite bättre fick vi en intervju med Olle.

VEM ÄR DU OLLE?
Jag är 50 år och bor i Umeå med min familj, fru, 18 årig dotter och en 10 årig Cockerspaniel-tik. Till vardags jobbar jag som ombudsman på Unionen. Under uppväxten har jag flytta en hel del och bott både i Stockholm, Strömstad och Karlstad och Härnösand innan jag kom till Umeå. Hela tiden har jag seglat i en eller annan form på de flesta ställen i Sverige. Jag är ganska erfaren i föreningslivet och har bl.a. varit ordförande i Umeå Segelsällskap i 8 år.

VAD HAR DU FÖR SEGLINGSBAKGRUND?
Jag har seglat sen barnsben både kappsegling och annat typ cruising och sjöscout. Både jolle och kölbåt. Nu senast i 40-årsåldern var jag aktiv i OK-jolle ett antal år innan jag tog upp Express seglandet igen. Express har jag seglat av och till på regional nivå sen 1987 då jag la av med E-jolle och seglade med min pappa som köpte en Express som jag tog över 1996 och fortsatte att kappsegla i egen regi. Nuvarande satsning har vi haft igång sen 2012 och SM i Nynäshamn var vårt första SM. Sen dess har det blivit SM varje år och de senaste 4 åren även NoM också. Det bästa med Express är seglingsegenskaperna och att det är en ”riktig” båt som även går att traila, så man kan kappsegla var man vill, men ändå ha båten till lite semestersegling också. Jag har cruisat mycket med Express och brukar passa på att semestra i anslutning till tävlingar runt om i Norden vilket jag varmt kan rekommendera. Med lite enkel kompletterande utrustning är Expressen en helt ok campingbåt om man inte är för bekväm. De senaste åren har vi nog seglat mer i vår Express än i vår Omega 34 av denna anledning.

VAD ÄR VIKTIGAST ATT TA TAG I FÖR EXPRESSFÖRBUNDET?
Först och främst måste vi se till att det grundläggande och formella med förbundet och dess status funkar, samt var SM och NoM ska gå. Jag ser mig inte som någon jättestor förnyare, utan snarare som en förvaltare som ska se till att vi uppfyller det grundläggande för vår fortsatta existens. Det hindrar mig inte från att ha vissa ambitioner, så som att bevara och bredda klassen i konkurrensen med andra klasser. Viktigt att vi syns och hörs med en bra webb, nyhetsbrev mm. Att öka medlemsantalet och på så vis stärka statusen och ekonomin. Även frågan om klassregeln både i Sverige och Norden tycker jag är viktig och påverkar indirekt klassens fortlevnad. På sikt behöver vi även se till att formarna bevaras så att nya båtar kan byggas.

Övriga i styrelsen 2017/2018 är:
Staffan Hallberg (SWE 528), Arne K Larssen (SWE 2010), Daniel Stenholm (Express SWE-595) och Martin Rubing (SWE 594).

Olle Heimersson ny ordförande

Lämna ett svar